Selecteer een pagina

Voor New Mama mag ik heel regelmatig reviews schrijven. Over boeken, speelgoed of kinderkleding. Deze week in de brievenbus: een super leuk boek over het trendy Handletteren. Tja, daar kan ik wel wat mee:)

Lieve Letters

Op Instagram en Pinterest kan je er niet mee omheen: mooie handgeletterde spreuken, kaarten en andere producten. Ik vind het prachtig om te zien hoe handgeschreven teksten weer helemaal in komen. Want wat is er leuker dan een briefje, kaartje of boodschap ontvangen die echt persoonlijk gemaakt is voor jou?! Een beetje creativiteit heb je er wel voor nodig, maar ook bij handletteren gaat het voor een groot deel om techniek en trucjes. En met veel oefenen kan ook jij die vast onder de knie krijgen. Bijvoorbeeld met behulp van het boek Bijdehand van Hyshil Sander. Ik mocht dit boek reviewen en deed heel veel nuttige tips op voor bijvoorbeeld kinderkaarten of uitnodigingen!

Ik las al meer boeken over het trendy handletteren, volgde een workshop en ben sinds een paar weken fanatiek aan het schrijven en tekenen in mijn kladboek. Ik vind het geweldig, want met een paar simpele trucjes en tips worden mijn eerste krabbels al ware kunstwerkjes. Het boek van Hyshil is echter echt weer een aanvulling op wat ik al las over Handletteren. Allereerst geeft ze handige tips over materiaalkeuze en over het teken van schreef, schreefloos, script, kapitalen en onderkast. Deze basistips zijn onmisbaar en vind je gelukkig ook terug in dit boek.

Vier seizoenen
Maar er is meer! Een echte aanvulling vind ik de tips en trucs om je letterwerk meer mee te geven: krullen, bloemetjes, randen, versieringen, verf, kleur. Hierdoor richt dit boek zich eigenlijk meer op het maken van kunstwerkjes waarbij letters centraal staan. De vier seizoenen staan centraal in Bijdehand. Dus tips om krabbels te versieren met voorjaarsbloemen, om zomerse menu’s op te vrolijken met getekende citroentjes, om een kerstkaart mooier te schrijven dan ooit en om botanische takjes te plaatsen op mokken, T-shirts of andere accessoires.

En nu jij!
Bijdehand: ‘Letteren en tekenen’ is echt een aanrader als jij aan de slag wilt met een prachtige, zelfgemaakte uitnodiging voor het kinderfeestje van je zoon of dochter. Of wat dacht je van een zelfgetekende kerstkaart voor de familie? Ook kinderen die graag creatief bezig zijn vinden praktische tips in dit boekje. Koop een paar goede fineliners, een potlood, gum en kladboek en je kunt aan de slag! De instructies uit het boek zijn er duidelijk niet om je eigen creativiteit uit te schakelen, maar meer als leidraad. Dus lees de tips en trucs, maar breek de regels. Wees bijdehand:)

Bijdehand is de o.a. te koop op bol.com. Meer over Hyshil Sander lees je op haar website of Instagram.

Beeld: website Hyshil Sander