Selecteer een pagina

Het is vandaag 1 juni. Dat betekent dat de laatste maand in ons huis aangebroken is. Op 30 juni rijdt de verhuiswagen voor en gaat 95% van al onze spullen voor bijna 3 maanden de opslag in. En die andere 5%? Die gaat met ons mee naar Italië. We gaan namelijk 2 maanden rond touren door Toscane, Umbrië en Le Marche!

Het idee ontstond drie jaar geleden. Ik was hoogzwanger en manlief en ik planden nog een weekendje op de camping in Deventer (sinds we onze Volkswagenbus hebben komen we er achter dat kamperen in Nederland oh zo leuk is!). We fietsen door de weilanden, dronken uren thee op het terras, lazen in één weekend 2 boeken, droomden over het leven met ons kindje erbij, kortom: we hadden zeeën van tijd om heel weinig te doen. Een gevoel dat ons zo beviel, dit wilden we veel vaker doen. Ook straks, met z’n drietjes.

Onze droom kreeg de weken erna steeds meer vorm. We wilden met ons kindje erbij een langere periode op reis gaan. Volledige aandacht en tijd voor elkaar. Weinig werken en vooral veel genieten. Opstaan als de zon opkomt, buiten ontbijten, voeten in het gras en rustig bedenken wat er die dag verder op het programma zou staan. Geen stress vanwege een volle agenda. Dingen doen die energie en inspiratie geven.

In 2011 trokken Peter en ik drie weken door Italië en stiekem stal het land ons hart. Hier wilden we meer van zien! Voor Lena is Italië ook een geweldige plek: lekker weer, veel (kleine) campings met andere kinderen, lekker eten en lieve mensen. De keus was dus snel gemaakt. Onze ‘familie sabbatical’ gaat naar Italië. Acht weken, acht campings.

Nog vier weken en dan pakken we die laatste 5% van onze spullen en rijden we naar het zuiden. Meer over deze trip deel ik de komende maanden. Nu alvast een voorproefje voor stop nummer 1: de Cinque Terre. Vijf jaar geleden startten we onze trip ook hier. Adembenemend mooi. Dus ook nu is La Spezia het startschot voor ons zomeravontuur.

Italie 2011 076 Italie 2011 071

Italie 2011 048

Italie 2011 062 Italie 2011 051