Selecteer een pagina

Eén van de leuke dingen aan mijn samenwerking met MIES PR: ik ben altijd op de hoogte van de mooiste trends op het gebied van interieur! MIES PR heeft allerlei interior brands als klant en voor een aantal van hen (Little Greene, Geberit) mag ik leuke dingen doen op het gebied van SEO en social (hierover later meer!). Daarnaast schrijf ik blogposts voor de website van MIES PR zelf. En hierdoor dook ik vorige week in de trendkleuren van 2017. Want aan het eind van ieder jaar wordt dé trendkleur van het jaar erop bekend gemaakt en dat is best wel een dingetje. Die kleur gaan we volgend jaar namelijk echt overal tegenkomen: op muren, in accessoires, meubels, enzovoort.

Dus dankzij deze leuke blogopdracht van MIES PR weet ik – eerder dan ooit tevoren – dat ‘woonland’ in 2017 in het teken staat van Denim Blue🙂

Heel veel inspiratie voor de trendkleur van 2017 – denim blauw – in jouw interieur!

Pinterest, Instagram, woonmagazines, interieurevents … nog nooit vond je off- en online zoveel inspiratie voor je interieur. Ook niet zo verwonderlijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 40% van de consumenten actief op zoek is naar nieuwe ideeën voor zijn of haar interieur. Ook als het gaat om kleur in huis laten consumenten zich graag beïnvloeden door trends. De belangrijkste kleurtrend voor 2017 is inmiddels bekend: Denim Blue. Laat je verrassen door het effect van deze mooie kleur in jouw interieur!

Ieder najaar wordt de trendkleur voor het jaar dat volgt bekend gemaakt. Voor 2017 is dit een denimachtige kleur blauw, ondersteund door andere blauwtinten.

???????????????????????????????????? kleurenpalet
Beeld: Akzo Nobel                                                    Beeld: Little Greene

Verf is een ideaal middel om deze nieuwe trendkleur te integreren in je interieur. Verf is al lang niet meer alleen functioneel. We gebruiken verf tegenwoordig om een ruimte sfeer en karakter te geven. De denimachtige kleur blauw leent zich hier goed voor. Denim blauw gecombineerd met lichtere tinten uit hetzelfde kleurenpallet zorgen voor een stoere, maar toch ook rustige sfeer. Terwijl denim blauw in combinatie met donkere tinten een ruimte juist drama geeft.

Denim blauw is een kleur die past in vrijwel alle ruimtes in huis. Van woonkamer tot keuken, van slaapkamer tot badkamer. Deze mooie voorbeelden kwamen wij online tegen.

Woonkamer

Denim blauw op de muur geeft de woonkamer meteen iets stoers. Onderstaand beeld laat zien dat deze blauwtint ook goed te combineren is met behang in een lichtere tint blauw. Houd je de muren liever wit? Kies dan voor een denim blauw meubel of verwerk de kleur in accessoires.

woonkamer-3 woonkamer-2 woonkamer-1
Beeld: Little Greene

Slaapkamer

Denim blauw zorgt in de slaapkamer voor rust en een koele sfeer. Onderstaande beelden laten zien dat denim blauw zich leent voor grote oppervlaktes, maar ook heel geschikt is voor details.

slaapkamer-1 slaapkamer-2
Beeld: Makeover.nl                                                  Beeld: French By Design Blog

Badkamer

Een nieuwe kleur toevoegen aan de badkamer lijkt wellicht minder voor de hand liggend. Wit is meestal de kleur die hier de boventoon voert. Maar toch is denim blauw een kleur die prima past in een douche of badkamer. De kleur straalt rust uit en dit past uitstekend in een ruimte die bedoeld is om in te relaxen. Kies voor een lik verf in deze mooie tint, voor een strook behang of – iets rigoureuzer, maar heel stijlvol – voor denim blauwe tegels.

badkamer-2 badkamer-3 badkamer-1
Beeld: Geesa                                                                                                        Beeld: Little Greene

Keuken

Heel wat tijd brengen we doorgaans door in de keuken. Om te koken, te eten, te borrelen met vrienden of familie. Dus waarom de trendkleur van 2017 ook niet doorvoeren in deze belangrijke ruimte? En ook hier kan het groots en meeslepend, of juist klein in details.

keuken-4  keuken-2
Beeld: Woontrendz                                                  Beeld: Domino

Blauw: durf jij het ook aan?