Selecteer een pagina

Soms lijkt ‘druk zijn’ wel een statussymbool. Een paar dagen per week werk ik vanaf een flexplek in de stad, bomvol freelancers. Bijna ieder (telefoon)gesprek daar begint met: ‘Hoe is het?’ ‘Ja goed, maar DRUK joh!!’ En ook van vriendinnen hoor ik vaak dat ze zo druk zijn, met kinderen, werk en sociale ‘verplichtingen’. Prima natuurlijk, eigen keus. Maar ik ervaar zelf dat niet zo druk zijn heerlijk is. Want juist dan is er zoveel ruimte voor FUN! Donna Bozzo schreef een boek over dit onderwerp: ‘What the fun’. De moeder van drie legt uit dat dagen gevuld met veel lol met je kinderen ouders blijer en gezonder maakt. En uit haar boek blijkt dat het vaak de meest simpele dingen zijn die een dag met je kinderen zo leuk maken. Ik koos mijn 5 favoriete ideeën.  

1. Tentje in de achtertuin

De meeste kinderen vinden kamperen geweldig. En je hoeft niet meteen een week vakantie te plannen om dit campinggevoel te creëren. Zet een tentje op in de tuin en slaap hier met het hele gezin een nachtje. Samen naar de sterren kijken, dicht tegen elkaar op een luchtbed, en misschien zelfs wel marshmallows boven de bbq. Succes gegarandeerd!

2. Ontbijten in het park

Zet de avond ervoor een mand klaar vol ontbijt. Lekkere broodjes, verse sapjes, fruit, dekens, een spelletje. Verras je kinderen de volgende ochtend met een ontbijtje in het park! Quality time zo aan het begin van de dag en een ervaring die ze niet snel vergeten.

3. Pyjama dag

Wat is er lekkerder dan op zondag een hele dag met de familie in pyjama. Filmpjes aan, dekbedden op de bank, gordijnen dicht. Deze dag alleen aandacht voor jullie gezin.

4. Modeshow

Mijn dochter is nog geen 2, maar vindt het nu al geweldig om ’s ochtends zelf te kiezen wat ze draagt. Een modeshow – waarbij ze zelf al haar outfits kan kiezen – met een ‘catwalk’ in de kamer, opzwepende muziek en een papa als publiek is dan dus geweldig.

5. Open een familierestaurant

Maak samen met je kinderen uitnodigingen, een menukaart, lekkere hapjes en drankjes, dek de tafel op een originele manier en nodig een paar vrienden, buren of familieleden uit voor een avondje in jullie familierestaurant. Jij en je kids zorgen voor de ontvangst, bediening en het eten… net echt!

Het boek staat vol met tientallen andere briljante ideeën. Allemaal simpel om te organiseren, maar echt heel erg creatief en leuk. Wat zijn jouw ideeën voor Fun in the Family?