Selecteer een pagina

Ik kan me de eerste keer nog precies herinneren. Een regenachtige maandag in januari 2006. Mijn familie en vrienden net gedag gekust, de paspoortcontrole amper door of de tranen begonnen al te prikken. Waarom wilde ik ook alweer een half jaar weg van huis? Spanning en twijfel. Maar 48 uur later, met mijn voeten op het strand van Melbourne wist ik weer precies waarom. Omdat reizen geweldig is! Omdat het energie geeft en nieuwe inzichten, omdat er zoveel moois te zien is, omdat niets zo leerzaam is als nieuwe mensen en culturen leren kennen. Tien jaar – en heel wat tripjes later – kan ik met zekerheid zeggen dat reizen één van mijn grootste liefdes is …

Het hele artikel is gepubliceerd op reisblog Reikan.nl en lees je via deze link.

reizen als liefde4

Beeld: Trent Fleskens